2/B arazilerinde yüz yıllardır devam eden tapu sorunu, yanlış tespit edilen rayiç bedellerden dolayı devam ediyor. Birçok 2/b mağdurunun ödeme gücünün olmadığını bilen Hükümet, Kanunda devir hakkını içeren bir madde eklemişti.Yerinde bir karardı,  Ancak bazı yerlerde rayiç değerler gerçek değerin çok üzerinde belirlendiği için, 2/b mağduru yerini satamıyor.Vatandaş büyük sıkıntı içinde.Muhatap bulmak imkansız.Milli Emlak Müdürlüğüne, İstanbul Defterdarlığına ve Devletin ilgili bir çok kurumuna yapılan başvurular sonuçsuz kalıyor.Şerefiye paylarındaki hatalar yüzünden onlarca ocak sönerken Devlet kör ve sağır kalmayı tercih ediyor.Birebir görüşmelerde hataları düzelteceğiz diyorlar, fakat gerisi gelmiyor.Yazılı başvurulara kopyala yapıştır usulüyle hep aynı cevabı veriyorlar.Dilekçeleri okumadıkları, yazdıkları cevaplardan belli oluyor.  
Emlakçılara gelen müşteriler devlete ödenecek parayı ödeyelim arazi bizim olsun diyorlar, veya 2/b mağduruna az bir para teklif ediliyor. Şanslı olanlar üç aylık ödeme süresi bitmeden, yok pahasına da olsa yerini sattı.Ülkemizde birçok 2/b mağduruna ödeme tebligatı gelmediği halde binlerce taşınmaz parasızlıktan hazineye kaldı. Hazineye kalan taşınmazları yüz yıllardır olduğu gibi 2/b mağduru kullanmaya devam ediyor.Bunları da yakında katmerli ecrimisiller bekliyor.
Çekmeköy Reşadiye köyünde yanlış belirlenen Rayiç Değerler yüzünden yirmiye yakın arazi satılamadı ve hazineye kaldı.Bunlara yenileri de ekleniyor.Köylü çok kızgın ve kırgın.Seçim zamanı verilen sözler ne çabuk unutuldu diye hayıflanıyorlar. Daha önceki 2/b arazilerinin tapulama çalışmalarında ödenen paraların düşüklüğü, şimdikinin yüksekliğini düşünüp kafayı yiyorlar. Hepsinin psikolojisi bozuk durumda.Köylü için en kötüsü ise 6292 sayılı Kanunun tamamını savunan bazı siyasilerin var olması.
Maalesef; para toplama üzerine hazırlanmış olan 6292 sayılı kanun ile birçok ocak sönmekte, kangren olmuş 2/b sorunu evrim değiştirerek devam etmektedir. Ödeme güçlüğünden dolayı hazineye kalan taşınmazlar için bir kurtarma operasyonu yapılmalıdır.Rayiç değerlerdeki hatalar biran önce giderilmelidir.Aynı özelliklere sahip yan yana olan iki arsanın rayiç değerlerinin farklı olmasının izahını kimse yapamıyor olmasına rağmen neden yanlışlıklar düzeltilmiyor?Yüz yıllardır mağduriyetini anlatamayan, hakkını arayamayan bu ülkenin namuslu gariban orman köylüsü; önümüzdeki seçimlerde dertlerini anlatmak için siyasetçileri köylerine, mahallelerine bekliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72