2/B kanunu çıktığı günden buyana kimse memnun değil.Tapu bekleyen 2/b mağduru memnun değil çünkü belirlenen rayiç değerleri ödeyecek parası yok.Hükümet memnun değil çünkü parayı toplayamayacak ve sorun daha da büyüyecek.Milli emlak müdürlüğü memnun değil çünkü mağdur vatandaşla birebir muhatap.Yerel belediyeler memnun değil çünkü Hükümetin yaptığı kanundan dolayı üzgün olan vatandaş tepkisini onlara gösteriyor.
Peki kimse memnun değilse kanun neden yapıldı. Kanunlar vatandaşın ihtiyacına göre yapılmaz mı?Bakan beyin dediği gibi “biz kangren olmuş sorunu çözmek için bu kanunu yaptık, bizim öncelikli amacımız para toplamak değil” ifadesi yalan mı oldu.Evet yalan oldu.Çünkü tüm partilerin desteği ile yapılan 6292 sayılı kanun 2/b mağdurunun idam fermanı oldu.Kanundan memnun olanlar var ancak, mağdur olanın yanında onların sayısı çok az.Kanun çıktıktan sonra ek madde ve tebliğler ile tamir edilmeye çalışıldı ancak yeterli değil.
Bir de suçu başkalarının üzerine atarak zaman geçirenler var. Birçok siyasi, rayiç bedeli belirleyen milli emlak memurlarını suçluyor. Fiyat belirlemek onların işi, onlar yüksek belirledi diyor.Bazıları ise emlakçıları suçluyor, fiyat belirleyen memurları etkileri altına alıp rakamların yüksek çıkmasına neden olundu deniyor.Bazı cahil vatandaşımızda bunlara inanıyor.Bu yalanlar toplumda kin ve nefret tohumu atmaktan başka işe yaramıyor.Bu büyük bir dangalaklıktır, aymazlıktır arkadaşlar.2/B arazisi olmayan herkes, konuyu bilmediğinden dolayı 2/b arazisi olana olumsuz bakıyor, işgalci gözüyle bakıyor.Fakat kim nasıl bakarsa baksın Meclis bir kanun yapmış ve kanunda rayiç bedel nasıl belirlenir yazmış.Ödenecek formülü belirlemiş.Burada rakamların yüksekliğinden sorumlu tek kurum Türkiye Büyük Millet Meclisidir.Bu işin düzeleceği tek yerde burasıdır.Rakam belirleyen ekibe bir emlakçının bir belediye çalışanının etkisi en fazla yüzde beş olur. 
Rayiç değerden sonra ikinci en önemli konu ise eski tapulara verilen iadei itibardır. Bu iş birçok yerde mafyanın eline düşmüştür. Kanunda acilen bir değişiklik yapılarak eski tapusu olan 2/b alanlarında, 2/b mağdurunu da taraf olarak kabul etmelidir. Eski tapu sahiplerinden aldıkları vekaletler ile 2/b mağdurunun üstüne giden üçkağıtçıların, üstüne gitmeye devam edeceğiz.  
Yirmi yıldır yaptığımız mücadelemizi gölgelemek isteyen, bizi bu davadan döndürmek isteyen çakallar tabi ki amacına ulaşamayacak.2/b rayiç değerlerin düşmesi için yaptığımız çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. Bölgemizdeki imar ve 2/b sorunun çözümü için yaptığımız çalışmaları anlatmamıza gerek yok. İnternette ve Gazetemiz arşivinde ufak bir dolaşım her şeyi ortaya koyuyor. Buna rağmen beyaza siyah diyen müptezeller ile mücadelemizde devam edecek. İsmimizi karalamaya çalışan şerefsiz, haysiyetsilerle her ortamda mücadeleye devam edeceğiz. Arı kovanına çomak sokarak birçoğunun oyunlarını bozuyoruz, bozmaya da devam edeceğiz. “ İt ürür kervan yürür”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.