2/B arazilerinde başvuru süresi uzatılmasına rağmen bazı ilçelerde iki bin lira başvuru bedelini bulamadığı için, başvuru yapamayan 2/b mağdurları mevcut. Bu durumu gören Hükümet başvuru bedelini kaldırdı ve 400m² ye kadar olan arazilerde rayicin yüzde ellisini ödeme indirimini getiren bir düzenleme yaptı. Ancak bu düzenlemede 2/b mağdurunun yüzünü güldürecek bir düzenleme değil. Beş yüzbinlirası olmayan bir emeklinin 400 binlirası nasıl olsun.
 Birçok bölgede rayiç değer tespitleri yapıldığı halde satışa bir türlü başlanamıyor. Çünkü siyasiler, bürokratlar ve memurlar vatandaşın bu bedelleri ödeyemeyeceğini gördü. Bölge milletvekilleri, bürokratlar, yerel siyasiler 2/B mağdurlarını dinledikleri zaman hak veriyorlar, yanınızdayız diyorlar. Rayiç değer yüksekliğinden yakınan 2/b mağduruna, kim demiş yüksek rayiç değerler olacak diye azarlayanlar dahi var. Ama yaptıkları kanun öyle demiyor. Bu kanunu kim yaptı? Neden bu kanuna kimse sahip çıkmıyor? Hani asırlık sorunlar çözülecekti. Kanundaki rayiç değer formülü çok ağır.Bu formül ile 2/b mahalleleri devlete veya rantiyeciye kalacak. Arazileri kamulaştırılarak bu işin çözülemediğini deneyen bir ülkeyiz aslında.
2/b mağdurunu yok sayarak yapılan bu kanun daha büyük mağduriyetlere yol açacak gibi görünüyor.  Kimse bu büyük yükün, bu vebalin altında ezilmek istemiyor. Bundan dolayı satışa bir türlü geçilemiyor. Bedelli askerlikte olduğu gibi, herkes Kanunda bir değişiklik bekliyor. Ancak eldeki kanun bu, şimdilik köklü bir değişiklik, revizyon çalışması yok. Rayiç değerlerin düşmesi ile ilgili hiçbir haber de yok.Tam tersine rakamları yüksek oldu söyleniyor.Başta rayiç değerler olmak üzere, imar planında sosyal donatı alanları ve eski tapu sahiplerine verilen haklar tekrar gözden geçirilmelidir.Bu üç maddeyi değiştirmenin olmazsa olmaz olduğunu zaman içinde göreceğiz.
2/b Mahallelerinde yaşayanlar yüz binlerce 2/b mağduru, umutla güzel haberler ve çok uzun zaman önce hak ettikleri tapularını bekliyorlar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.