Demokratik hak arayışı adı altında ülkeyi yakıp yıkan, yabancı düşmanlarının değirmenine su taşıyanlar, 2/b mağdurlarını da sahaya çekmek istedi.6292 sayılı kanun ile evlerini, arazilerini kaybetme noktasına gelen yüz binlerce 2/b mağduru bu oyuna gelmedi. Sosyal medyadaki en etkili gruplardan 2/b Türkiye Platformuna defalarca provokatif gazlamalar olmasına rağmen, 2/b mağduru sağduyulu davranarak, kendisinden çok Ülke menfaatlerini düşünerek hareket etti.
Kanun ile yüz yıllardır sahip olduğu arazileri ellerinden alınmak üzere olan mağdur vatandaşı Hükümet artık görmeli. Sağır dilsizi oynamamalı.İstanbul Millet Vekilleri Durmuşali Torlak ve Murat Başesgioğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği önerge dikkate alınmalıdır.Önergede İstanbul’daki 2/b rayiç değerlerinin yüksekliği ve tutarsızlığının araştırılması isteniyor.Gerçekten rayiç değerlerinde çok büyük tutarsızlıklar var.Yan yana bulunan iki arazinin fiyatlarının arasındaki farklılık göze batıyor.Bir çok yerde yapılan bu hataların üzerine ne zaman gidilecek.Vakit doluyor ve insanlar kanuni haklarını kaybetmek üzere.Memurun yaptığı hatalardan ve yüksek belirlenen rayiç değerler yüzünden arazisini, evini kaybedeceklere yetkililer ne cevap verecek. 
Bir kez daha siyasetçi ve bürokratlara sesleniyorum; 6292 sayılı kanun 2/b mağdurunun idam fermanı olmuştur. Biran önce süreç durdurulmalı, seçim zamanı verilen sözler hatırlanmalı, 2/b mağdurunun alım gücüde hesaba katılarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Aksi taktirde telafisi güç sonuçlar ile karşı karşıya kalacağız.Mahaller ve köyler rantiyecinin eline geçecek.Vatandaş uzun yıllardır yaşadığı evini terk etmeyecek ve sosyal sorunlar ortaya çıkacaktır.
Üç beş tane ağacı bahane ederek sosyal patlama noktasına taşıyan iç ve dış güçler.2/b mağduriyeti gibi haklı istekleri kaşımaya devam edeceklerdir. Hükümet vatandaşına karşı daha duyarlı olarak dinlemelidir.Cumhuriyet kurulduğundan buyana var olan sorunu çözmek elbette kolay iş değildir.Ancak kanun yapılırken taraflar dinlenmelidir.Tek taraflı yapılan bir takım işler, geriye dönülmesi zor sosyolojik sorunlar yumağı haline geliyor.
Rant için arazi yatırımı yapan ile köylüyü, tek mesken sahibini, garip gurebayı ayrı tutmak gerekmektedir.Aksi taktirde kaş yaparken göz çıkarılıyor…
Uluslar arası Ekonomik tetikçiler TÜRKİYE YE ÇAĞ ATLATACAK projelerin iptali için çalışıyorlar, 2/B Mağduru bu oyuna gelmeyecek…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.