Güzel memleketin TV’lerinden, gazete sayfalarından ayan beyan okunan dertlerine, sıkıntılarına, acılarına inat; bu yeni yıl yazısı umut verici olmalı. 2017, gider ayak ağzımızda tat bırakmadı mı? Umutlarımız, neşemiz enkaz altında mı kaldı? Bombardımana mı tutuldu çocuk gülüşlerimiz? Çok mu can yandı? Çok mu kan aktı? Çok mu kem söz çıktı ağızlardan? Vicdanlar sızım sızım sızladı mı? Ya da daha vahimi, vicdanlar kör, sağır, dilsiz, kalpsiz mi oldu? En çok kadınlar mı öldü yine? Afilli büyüme rakamlarına rağmen, yoksulluk belası bu yıl da yakamızdan düşmedi mi? Varsın olsun... Yeni yıl her halükarda beyaz bir sayfa, yeni, taze bir başlangıçtır...
Dileğim; yeni yılın eşiğinden henüz adım atacakken, işler bari bu sefer rast gitsin diye... Şöyle keyifli, geniş, yürekleri ısıtan, merhem gibi, dost eli gibi, aile ocağı, anne-baba kucağı gibi güç veren, iyi gelen bir yazı olsun istedim. Geçen yıl bunu pek başaramadım… Dileğim, 2018 yılı bize dünyanın en keyifli yazılarını yazdırsın. Yazılarda hep iyi şeyler söyleyelim… En sıcak gülüşler yüzümüze vursun... En içten kahkahaları atalım... Zaten bir insan bir şeyi gerçekten isterse yeni yıla kadar bunu ertelemez, o an yapıverir, yapmak için uğraşır, nedense bu gerçek hep göz ardı ediliyor. Öyle güzel, sevinçler, aydınlıklar getiren bir yıl olsun 2018. Yeni yıla girerken hemen hemen herkes yeni yılla ilgili hedefler koydu, daha önceki senelerde yapamadıklarını yapmak için yapılacaklar listesi hazırladı. Yeni yılda sigara bırakılacak, kilo verilecek, bir hobi edinilecek, spora başlanacak, iş değiştirilecek… İnsanların yeni yılı bu kadar coşkuyla karşılamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi yeni yılın tüm yaşanan kötü anıların silinmesine, tüm olumsuzlukların yok olmasına, hayallerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacağına dair olan inanç. Saat 24.00'den sonra yeni bir hayatın başlayacağı umudu, yeni bir “ben” yaratma motivasyonunun ortaya çıkması beklentisi o günü bu kadar özel kılar. Tüm dünyada neşeyle, coşkuyla karşılanır yeni yıl. Yeni yıl, monoton sıkıntılı bir yaşam içinde mücadele verirken eğlenmek, kutlamak için bir bahanedir de aynı zamanda ve tabii uzun zamandır birbirlerine hediye almayan insanların birbirlerine hediye alması için bir neden, uzun zamandır birbirlerini görmeyen akrabalar, dostlar, aileler için bir araya gelmek için bir sebeptir de... Hepinize başkalarının istek ve beklentilerinden bağımsız, kendinizi tanıyabileceğiniz, kendinizi gerçekleştirebileceğiniz, sevdiklerinizle daha sık zaman geçirebileceğiniz, daha çok eğlenebileceğiniz, özel bir günü beklemeden daha çok hediye alabileceğiniz, her güne umutla başlayabileceğiniz, her anın kıymetini bilerek hayatı ertelemeyeceğiniz bir sene, bir yaşam diliyorum. Neden bu kadar zor hayatı ertelemeden her anın kıymetini bilerek yaşayabilmek… Başta ülkemiz olmak üzere dünyada ‘Mutlu’ yıllar!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.