Dünya, 2017 yılını uğurlamaya hazırlanıyor ama insanların giden yılın arkasından hiçte iyi şeyler söylemediği kesin…

Zaten sakin bir yıl geçirsek eminim herkes bir şaşırır, inanmaz, işin içinde bir bit yeniği arardı. Aksiyon, dram, korku, gerilim… Biri eksik kalsa hatırı kalırdı. 

Efendim Dünyadan başlayalım bir analiz yapmaya;

ABD başrolü kimseye kaptırmadı elbette. Trump başa gelir gelmez fırtınalar estirmeye başladı. Dünyaya tehditler savurdu, göç politikalarını yeni baştan yazdı, baktı yıl bitiyor 2017 daha çarpıcı bir sonu hak ediyor dedi ve finale bir Kudüs olayı çaktı.

İsrail ve  Kuzey Kore’de yılın parlayan yıldızlarındandı elbette. İsrail ve ABD bu yıl pek bir sıkı fıkıyken Kuzey Kore ve ABD arasında yaşanan atışmalar bu yıl da hız kesmeden devam etti. Karşılıklı savrulan “Canımı sıkma nükleer füzemi sana fırlatırım” tartışmaları artık insanlara öyle normal gelmeye başladı ki normalde dehşetle izlenilmesi gereken haberler çekirdek çitleme moduyla seyredilecek kıvama geldi.

Tabi olaylar bunlarla mı sınırlıydı? Elbette hayır!

Ortadoğu’da performansından asla bir şey kaybetmedi. Saldırı haberleri, bombaların düştüğü haberler hiç hız kesmedi. Paralar yine sorunları çözmeye değil de savaşlara harcandı. 

Bu arada Latin Amerika’da 2017’den nasibini aldı. Büyük bir depremle sarsılan Meksika yeni bir travmaya uyandı.

Karayipler, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika ve Küba’dan sonra ABD’nin Florida eyaletini de vuran Irma Kasırgası, ABD tarihinin en büyük tahliyesine sebep oldu.

Arada Avrupa baktı Dünyanın geri kalanına nazaran fazla huzurlu takılıyor, Norveç olsun İsveç olsun sıkıcı sıkıcı kahve yudumluyor, haber yok, havadis yok, insanlar sıkıntıdan patlayacak; hoop İspanya duruma el attı. Daha doğrusu Katalonya, hazır 2017 tüm karışıklıkları beraberinde getirmişken Avrupa huzur katsayısını azaltarak bağımsızlığını ilan etti.

Türkiye’de aksiyon tabi ki bitmedi. Reina saldırısı ile başlayan 2017 hız kesmeden birçok olayla devam etti. Şehit haberleri, saldırı haberleri ardı ardına geldi. 

Sadece krizler değil sürprizlerle de dolu bir yıl oldu. Özellikle sınava girecek çocuklar ve gençler için.

TEOG kalktı. Allah’tan biz TEOG stresini atlattık liseyi çok şükür bitiriyoruz diyen gençlere de 2017’nin sürprizi gecikmedi. Üniversiteye giriş sınav sistemi de birkaç kez değişti. Sınava girecek olanlar sorulardan önce sistemi çözmeli…

2017’nin bitmesine birkaç gün kala kimden duysam ne yıldı ama diye söyleniyor. 

2018’in kaos, kriz, bunalımı kapı dışarı edip bize mutlu sonları hatırlatan bir yıl olarak gelmesi umuduyla…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.