Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurdukları kirli ve büyük bir organizasyonla, 15 Temmuz akşamı darbe ve işgal girişiminde bulunan teröristler, karşılarında milleti buldular. Cuntacıların silah sıktığı vatan evlatları, darbecilerin ele geçirmek istedikleri kritik yerlerde yaptıkları savunma ile tarihi değiştiren bir destan yazdı. Türkiye 15 Temmuz 2016'da tam 36 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. İhanet girişimi halkın sokağa çıkması ve TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi üzerine sonuç vermedi. Bu cunta girişiminin bilançosu ise çok ağır oldu. Türkiye'nin en uzun 48 saatinde 249 kişi şehit oldu, 2196 vatandaş ise yaralandı. Türkiye, darbe girişimi karşısındaki kararlı direnişiyle dış aktörlerin oyununu bozarken İslam dünyası için de bir umut ışığı olduğunu gösterdi. Takvimler, 15 Temmuz 2016'yı gösteriyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinden yapılanmış olan FETÖ terör örgütü mensupları halkın seçilerek başa geldiği hükümeti indirmeye teşebbüs etti, devleti ele geçirmeye çalıştı. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen halk tanklara, uçakları ve silahlara karşı göğsünü siper ederek devletini savundu. Müthiş, eşsiz bir direniş destanı yazan Türk milleti tarih yazdı. 15 Temmuz 2018, 15 Temmuz destanının 2.yıldönümü olarak tüm illerimizde şehitlerimiz anılacak. Çok sayıda şehit ve gazimiz olduğu bu diriliş destanında teröristler gereken dersi aldı.

Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünü anmaya hazırlanırken, o gün Türkiye'de ve dünyada yaşananlar yeniden gündeme geldi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e hamilik eden ABD, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında sergilediği tutumla büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Türkiye'de seçilmiş hükümeti desteklemek yerine, darbe girişiminin nasıl şekilleneceğini bekleyen Obama yönetimi, sonraki dönemde de izlediği politikalarla Türkiye'nin tepkisini çekti.

Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim. Darbe girişimine izim vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Şehitleri unutulmasın. 15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiye. VATAN için yaşayıp öldünüz; siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. 15 Temmuz Şehitlerini yad ediyoruz. Vatanımız için şehit olmuş 249 ve gazilerimize milletçe ağlıyoruz. Şehitler Ölmez vatan bölünmez. Herkes gönIünü ferah tutsun, bir KurtuIuş Savaşı daha kazandı bu millet 15 Temmuz'da… En büyük zaferimiz hiç düşmemek değiI, her düştüğümüzde kaIkabiImektir.

249 şehit, 249 çift göz daha kapandı hayata. 249 ananın daha hıçkırıkIarı karıştı toprağa. 249 baba daha ağIadı evIadına. Ne yaparsınız, vatan aşkı ruhumuzda var…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72