Alemdağ ve Çevresini  kapsayan 1/1000 ölçekli imar planı 26/03/2014 günü itibariyle Çekmeköy  Belediyesi Plan Proje Müdürlüğünde askıya çıktı.Bir ay süreyle askıda sergilenecek olan plana itiraz edilebilecek.Bir çok iyileştirmenin yapıldığı planda, bir takım eksikler olsa da, bu zamana kadar yapılmış olan en iyi plan olarak tarihe geçecek. Yıllardır yaz boz tahtasına çevrilen Alemdağ ,makus tarihinden tam kurtuldu derken plan iptali edilmişti. İnşallah bu seferki plan uzun soluklu bir plan olur.İmar planları bir bölgede en az 30 – 40 yıl değişmeden uygulanmalıdır.Bölgelerdeki gelişim hızına göre, planlarda değişikler yapılabilir.Ancak Alemdağ da her yıl bir plan yapılıyor.Geçmişe bakacak olursak İstanbul da bu kadar talihsiz bir yerleşim yeri olmadığını görürsünüz.  

Ancak ne olursa olsun Alemdağlılar olarak doğa harikası beldemizin gelişmesi için imar planlarını iyi takip etmeliyiz. Plan yapmanın ne kadar zor bir şey olduğunu en iyi Alemdağlı bilir. Alemdağ’da bir yıl imar var bir yıl yok maalesef.Adeta deneme tahtası oldu Allemdağ...1994 yılından beri defalarca imar planı yapıldı bozuldu.Bir türlü hak ettiği imar planına kavuşamadı. İlçe olduktan sonra hak ettiği ilgiyi görmeye başlasa da, belde belediye döneminde yapılan hatalarından dolayı mahkeme kararı ile plan edildi.

Planın tamamına bakacak olursak; 1/5000 ölçekli üst planda yapılmış bazı hatalar olduğu yerde duruyor.Ruhsatlı yeni binaların üzerinden yol geçirmek gibi!Otobandan Alemdağa alt geçiş ile giriş çıkış planlanması planın en önemli olayıdır.1/5000 lik planda olmadığı halde 1/1000 lik plana bu giriş çıkışın işlenmesi Ahmet Başkanın başarısıdır, Alemdağlılar adına kutlarım...

 Kraldan çok kralcılık yapılarak Orman yaklaşma sınırı 10 metre olarak belirlenmiş. Plan yapılırken Orman Müdürlüğünden alınan raporda böyle bir istek olmamasına rağmen plana 10 metre olarak işlendi.

Zamanla yarışan 2/b mağduru bu planla biraz daha rahat nefes alacak.Arsalardaki terk miktarları bu plan sayesinde belli oldu, 2/b mağuru terk edeceği yere artık para ödemeyecek. İski yönetmeliğindeki değişiklik ile Dere koruma bandı on metreye düşürülerek mağduriyetler giderilmiş.Alemdağın prestij caddesi olan Saray Caddesinden geçecek olan Otoban plana işlenmiş ve ana arteri bozmayacak şekilde yolun üzerinden geçmesi sağlanmış. 

Arazi toplulaştırmayı özendirmek için metrekare büyüdükçe imar artışını sağlayan maddeyi, maalesef Büyük Şehir kabul etmemiş, ve bu madde plan notlarında çıkarılmış, buda bölgemiz için bir olumsuzluk oluşturmaktadır.

Not: 8 eylül 2013 tarihinde yapılan değişikliğe göre planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin ilgili maddesinde; Bazı uygulamalar için verilen süreler Mahkemelerce yürürlüğü durdurulan planlarda yürürlüğün durdurulduğu süre bu sürelere ilave edilir, maddesi dikkatle incelenmeli uygulamaya öyle geçilmelidir. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72